Само преди няколко дни се случиха чудеса. От Брюксел дойде

...
 Само преди няколко дни се случиха чудеса. От Брюксел дойде
Коментари Харесай

Банев в ареста - добре. А Мондешки кога?

 Само преди няколко дни се случиха чудеса. От Брюксел пристигна позитивен отчет по мониторинга над правосъдната ни система. Като по знамение тя се била оправила и станала самостоятелна. Как това се е случило без да е забележима - нито за наблюдаващите, нито за жителите в България - някаква промяна в правораздаването е необяснимо.

Докладът не регистрира очевидното, което го компрометира напълно, а то е, че България се ръководи от същите хора, които банкрутираха КТБ и които не престават да ползват същите схеми на плячкосване, маскирани като битка с корупцията и престъпността под все по-благосклонния взор на Брюксел. Единствената еволюция е от отрицателно естество. Колкото по-нахално и надменно се държат изпълнителната власт, прокуратурата и съдът, толкоз по-положителни стават оценките от европейските служители. 

 

КТБ беше разграбена, с помощта на политическия съюз сред Бойко Борисов и Делян Пеевски с Доган зад тила си, както и юридическата бездейност и изборна интензивност на Сотир Цацаров и прокуратурата. Разбира се, и с бездействието на Българска народна банка, следено от политиците.

 

Необичайната интензивност на прокуратурата и профилираните органи, отчитащи активност в медиите - КОНПИ, ДАНС, ГДБОП, Специализирана прокуратура и прочие в последните месеци може би оставя убеждението в редовия жител за кръстоносен поход на страната против неприятните.

 

Това с особена мощ важи за обектите на тази активност- удари паднаха върху Ветко Арабаджиев, Миню Стайков, семейството Баневи… И стопираме дотук.

 

Нанесените удари обаче смущават най-малко по две аргументи. Първата е за какво тъкмо тези хора и компаниите им са обект на ударите на закона и втората е за какво в този момент. Нима до през вчерашния ден всичките изредени нагоре органи не знаеха за тези лица и за тяхната активност, за произхода на благосъстоянието им и за активността на компаниите им. Изключено е в този момент да са го разбрали-дори и поради новобогаташкия дебелашки усет, който някои от изброените лица демонстрираха по всевъзможен мотив.

 

На фона на всички останали шумни акции тези наподобяват изключително поръчкови. Въпросът е от кое място и за какво идва поръчката. Дали властта желае да издои едни хора или концепцията е в действителност да бъде натрапен закона с цялата си суровост. Цацаров е показвал нееднократно, че когато желае да работи - работи. Но бързото развиване по случая " Баневи " някак си стои неестествено на фона на

 

продължаващия престой на Митьо Очите в Истанбул, а за Таки и настояването му за екстрадиция от Дубай май напълно забравихме.

 

На този стадий има задоволително информация, с цел да създадем изводите, че задачата на акциите против изброените лица не е справедливостта, а заграбването на бизнеса им. Точно както постъпиха с Цветан Василев, вземайки му банката и всички бизнеси, които беше направил с протекцията на същата тази власт и същите тези хора, които се трансфораха в негови душмани, маскирани пред обществото като борци против корупцията. Те са съучастници в схемите, а саморазправата с някогашните им съдружници в тях не е никакво правораздаване, а мутренско почистване на територии. Един явен образец - ареста на Николай Банев, който напълно обслужва любимците на властта братя Мондешки и главните основни и второстепенни настоящи лица от аферата КТБ.

 

Баневи са упрекнати, че са разграбили и банкрутирали „ Полимери ” Девня. Вярно е. Наблюдаващият прокурор Дойчинова дори отиде по-далеч - загатна, че се готви обвиняване и за нарязването на „ Елма ”.

 

Точно тук ясно пролича кой е поръчал Баневи. 

 

Защото прокуратурата упреква тях, само че и дума не споделя по въпроса самичък ли Банев направи това или от самото начало, до момента в който източваше „ Полимери ”, паралелно до него стоеше и му помагаше Момчил Мондешки. И по какъв начин стана по този начин, че постройките на „ Елма ” по-късно с общителното подпомагане на синдика Росен Милошев-абониран в несъстоятелностите на КТБ-попаднаха в ръцете на брата на Момчил Мондешки Младен Мондешки на цена 10 пъти по-ниска от началната оценка. И по какъв начин стана по този начин, че юристът в несъстоятелността на Елма АД ( т.д. №2/ 12 по разказа на областен съд Ловеч) Ангел Донов през днешния ден е синдик на КТБ, а подобен прочее е и някогашната счетоводителка на Мондешки-Кристи Маринова освен това печално известна като синдикът, който не си е взел изпита за синдик.

 



Младен Мондешки

 

Необяснимо е по какъв начин образован мъж, като Цацаров, застава зад такива фигури - Момчил Мондешки е осъждан 2 пъти за престъпни действия. И то по един безапелационен метод. Представяте ли си какви подмолни връзки би трябвало да са налице, с цел да стоиш зад печалния облик на този човек, станал прочут у нас около записите на „ двете каки ” и опитът на компанията на брат му да стане заемодател в делото за " Белведере ", послужило като мотив посланика на Република Франция да дефинира като " гнили ябълки " избрани среди в правосъдната ни система. 

 

Всички наказателни производства против семейството Мондешки биват прекъснати,

 

даже и в случаите, когато по правосъден ред е открито, че същият е подавал и е употребил документи с погрешно наличие, евентуално някои от тях и неистинен. Това става по един доста обикновен метод - в София се образува кореспонденция, която се разпределя на верен прокурор, който не прави нищо по нея. След което всяка новообразувана кореспонденция се причислява към към този момент формираната, по която… нищо не се прави. Впрочем този административен способ не е от през вчерашния ден, а още от времето на тоталитаризма, от което наподобява ние по този начин и не сме излезли.

 

По същия метод ще постъпва и МВР-Троян: чадърът е отворен от локалната шефка на полицейското ръководство, а в центъра персонално шефът на полицията ще образува дело, към което ще бъдат засмуквани всички полицейски преписки от страната.

 

Богатството на семейството Мондешки е необяснимо.

 

По тази причина близкият другар на Владимира Янева и Румяна Ченалова ще опита да легендира парите си посредством мним развой в Софийски градски съд. В този развой ще се опита да откри, че починалият му дядо е получил от компания „ Ексим Ривейл Корпорейшън ”, записана на Сейшелските острови, помощ от 900 хиляди евро, които разделил обилно сред братята Момчил и Младен Мондешки, а те решили да не ги връщат на тази компания. Но осъществената проверка от органите на Национална агенция за приходите ще откри в ревизионния си акт, че това не е правилно. Момчил Мондешки апелира констатациите на приходната администрация и жалбата му ще бъде оставена без почитание от всички правосъдни инстанции. Върховният административен съд по дело № 1723/2016 година изрично ще отхвърли тази констатация, само че също по този начин ще установи в решаващите си претекстове, че Момчил Мондешки не е получавал трудови приходи като юрист нито от страна на сдруженията благосъстоятелност на фамилия Баневи, нито от ОЗК Застраховане, нито от  Драматичен спектакъл „ Гео Милев ”- Стара Загора и от Държавен куклен спектакъл гр. Стара Загора.

 

Национална агенция за приходите ще спре дотук - няма да ревизира какво е ситуацията с другите 450 хиляди евро, „ дадени ” от дядото на Младен Мондешки. ДАНС, ГДБОП и всички типове прокуратури няма да ревизират дали не се касае за пране на пари или за различен тип приходи от незаконна активност. СОНПИ по табиет на умряло куче нож вади, само че този път също ще мълчи за съмнителното имане на братята от Троян с защита и ферарита.

 

Всичко открито от съда демонстрира, че в действителност Мондешки, който е стоял от самото начало импровизирано до Баневи, не е имал официална служба при тях и няма по какъв начин да е имал стаж по трудов контракт, като юрист, с цел да стане юрист в Стара Загора. Независимо от констатациите на съда обаче районна прокуратура Стара Загора ще приключи наказателното  произвеждане против него по кореспонденция №03912/2017 година

 

Избирателното отношение на прокуратурата стига до такава степен, че Дойчинова вижда какво бил нарязал в " Елма " Банев (което не е и вярно), само че не вижда по какъв начин без никакво съображение към този момент години наред Младен Мондешки без никакво правно съображение употребява машините, суровините, незавършеното произвеждане и инструментите на тази компания за личната си активност. А публично „ Елма ” АД е в неплатежоспособност и главен неин заемодател е страната в лицето на Национална агенция за приходите. По делото за неплатежоспособност няма угаждане на страната, само че промяната в прокуратурата е стигнала до такава степен да не вижда тъкмо това, което не желае да види.

 

Забележителна заплеснатост демонстрира и съдът по несъстоятелността в лицето на Иваничка Константинова, която по този начин и за шест години няма да накара синдика да продаде движимите движимости на „ Елма АД " в неплатежоспособност, макар настояванията на кредиторите. Защото движимите движимости са при Мондешки и без тях той не може да работи. 

 

А представителите на Национална агенция за приходите са елементарното отсъстващо звено във веригата от избирателност.

 

Извършените промени в Наказателно-процесуален кодекс, услужливо пропуснати от ветото на президента, в действителност трансфораха страната ни от парламентарна в прокурорска република. Затова не се учудвайте на шумните акции, при които лица от кръга на КТБ показват обекта на удара. А при претърсването се намират доказателства за виновност като пари, бижута и коли.

 

Проблемът не е в това, че прокуратурата проверява изброените лица и бизнесът им. Проблемът е, че при по този начин признатото законодателство и с оглед личността на прилагащите го, цел на ударите може да се окаже всеки жител на републиката. Презумпцията за невиновност може и да я има, само че не е годна в политико-корумпираните кръгове на правосъдната власт, окрилена от констатациите на един презрян по своята същина отчет на европейските служители.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР